Kristianopel, Karlskrona, Ahus, Ystad. - Reisverslag uit Ystad, Zweden van Clarina Oosse - WaarBenJij.nu Kristianopel, Karlskrona, Ahus, Ystad. - Reisverslag uit Ystad, Zweden van Clarina Oosse - WaarBenJij.nu

Kristianopel, Karlskrona, Ahus, Ystad.

Blijf op de hoogte en volg Clarina

28 Juli 2012 | Zweden, Ystad

Hallo allemaal.

Hier weer een verslagje van onze reis. We hebben de laatste tijd lekker weer hier (25 graden??) Vandaag een beetje winderig maar hier in de jachthaven van Ystad merk je dat niet zo. Een dagje relaxen. Clarina is met de jongens aan het fröbelen geweest. Tijdens het varen komt daar eigenlijk niet zo veel van. Clarina heeft tijdens het varen veel last van misselijkheid. Het zal wel aan de zwangerschap liggen, maar voor de rest gaat het goed.

Even kort over de reis: Kristiansopel is echt een leuk haventje om geweest te zijn. Daar vandaan naar Karlskrona. Karlskrona is een belangrijke marinehaven van Zweden, een soort Den Helder. Hier zijn we dan ook in het Marine-museum geweest en dat was best leuk.

Ahus is een leuk havenstadje met een handelshaven waar dan ook 3 coasters lagen. Kon ik allemaal weer foto's maken ;-)
Vrijdag waren we een halfuur uit de haven van Ahus vielen we in de mist. Radar aan, een beetje opletten. Twee uur later was het weer helder. Je werd alleen een beetje gek van een paar Duitse jachten die heel de tijd zich aan het melden waren over de marifoon.

Ystad heeft dan ook een paar graansilo's staan, maar wat je veel ziet varen zijn Ferry's naar Polen, Duitsland en Denemarken. Deze komen met een rotgang de haven invaren om er even later weer met een rotgang uit te gaan.

Morgen willen we weer oversteken naar Denemarken. Nu krijgen we echt het gevoel dat we op de terugweg zijn, maar we hebben nog drie weken.

Groeten van ons vijfjes ;-)

• 28 Juli 2012 - 23:26

Ebe & Nicoline:

Hoi '5'jes,
    Voor mij een nieuwtje de zwangerschap, van harte!
    We genieten steeds van jullie reisverslagen en de mooie foto's!
    Ga zo door. Wij varen nu ook een paar dagen met de Balance.
    Groeten van Ebe,
    Nicoline

• 29 Juli 2012 - 14:15

Ma De Keizer:

hoi lieve schatten, even reageren op jullie verslagje vanuit ons vakantieadres. hier gaat alles goed mooi weer en héél rustig, we wonen in een doodlopende straat dus stil. afgelopen week zijn we bij Dick en Gerda in Soest een dag op bezoek geweest, de fietsen mee we hebben 26 km gefietst dat is voor ons heel bijzonder vooral voor pa, als je bedenkt dat dat ruim een jaar geleden niet kon zijn we nu heel gelukkig. vrijdag zijn Jolanda en Richard geweest het was behoorlijk warm dus hebben we het rustig thuis gehouden. gisteren op de fiets om bootschappen geweest want in dit dorpje zijn (bijna)geen winkels dus naar IJsselstein heerlijk nog een stukje over de Lekdijk gefietst (dacht aan jullie) en genoten.
    vanmorgen naar de kerk geweest en heel spontaan door iemand mee gevraagd voor de koffie dat is wel bijzonder hoor en heel gezellig. verder geen nieuws van deze kant, vergeet steeds te bellen of denk er pas heel laat aan dan durf ik niet meer maar zo gaat het toch ook wel.
    lieve groetjes voor jullie allemaal, ik ben blij dat het nog maar 3 weken gaat duren, lieve schatten doe voorzichtig en een dikke kus voor de jongens.
    P.S.het lijkt ook wel een vakantie verslag

• 30 Juli 2012 - 11:31

Theo En Laura:

Leuk van dat nieuwtje wat je ons even terloops verraden hebt, gefeliciteerd.
    Geniet van de terugreis, wat nog drie weken duurt, van jullie mooie reis. Groeten van ons

• 01 Augustus 2012 - 06:45

Harma:

Gisteren zelf terug gekomen van 3 weken Thailand en bij het checken van me
    mail lees ik jullie berichtje. Wat een super nieuws van jullie zwangerschap! Van Harte Gefeliciteerd!! Hoe ver is de zwangerschap? Echt leuk!
    Zo te lezen vermaken jullie je nog prima op de boot!
    Ik lees wel weer het volgende verslag!
    Succes Clarina met alle zwangerschapskwaaltjes en verder met z'n allen nog een mooie voortzetting van de reis!
    Liefs Harma.

• 06 Augustus 2012 - 01:56

Leo Verburg:

Hey vakantiegangers. Wij zijn net weer terug aan boord van een weekje camping in Frankrijk en zit net jullie verhaaltjes te lezen. Van harte gefeliciteerd met de uitbreiding en geniet er maar lekker van !
    Vaarse en tot laterrrrrr.